У Ахметова лякають, що через відключення світла зупиняться найбільші заводи України

Через блокаду активістами залізниці на Донбасі і віялові відключення світла можуть зупинитися металургійні комбінати Маріуполя імені Ілліча, "Азовсталь", а також "Запоріжсталь"

Про це заявив директор Авдіївського коксохімічного заводу, який входить в групу "Метінвест" Ріната Ахметова, Муса Магомедов в ефірі Еспресо.TV

За словами Магомедова, віялові відключення світла можуть спричинити зупинку коксохіму. В такому випадку, коксу не вистачить для виробництва металу і металургійні заводи можуть зупинитися.

"Маріупольські підприємства імені Ілліча і "Азовсталь" під загрозою зупинки. Бо ми не можемо виробляти стільки коксу, скільки потрібно для виробництва металу, у них також є перетоки по електроенергії зі сторони ОРДЛО. Якщо буде зупинка, то зупинимось", - сказав Магомаєв.

Він зазначив, що ці заводи уже знизили виробництво через блокаду на 10%, щоб розтягнути наявні запаси сировини. Також може зменшитись виробництво і на "Запоріжсталі". 

Магомєдов також нагадав, що через відключення світла 25 тис. жителів України можуть залишиться без тепла. 

 

  • Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик допускає можливість віялових відключень з кінця березня в разі продовження повного блокування поставок енергетичного вугілля із зони АТО.
  • Авдіївка, яка нещодавно залишилася без тепла через знеструмлення Авдіївського коксохіму внаслідок ворожих обстрілів, може знову замерзнути.