У Хмельницькому жінка "напозичала" у друзів 40 млн грн

У Хмельницькому за шахрайство на загальну суму понад 40 млн грн судитимуть жінку, яка збагатилася на позиках у друзів

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Зазначається, що зловмисниця під приводом здійснення підприємницької діяльності та надуманої гострої потреби у коштах для лікування чоловіка, шляхом обману та зловживання довірою ошукала 25 осіб.

Більшість потерпілих –  хмельничани. Разом з тим, від дій зловмисниці постраждали також жителі Житомирської, Рівненської, Херсонської та Черкаської областей.

Зазвичай, користуючись тривалими довірливими відносинами із потерпілими, маючи на меті заволодіти їхніми коштами, правопорушниця позичала гроші нібито для провадження господарської та підприємницької діяльності. Проте повертати отримані кошти жінка заздалегідь не планувала.

Жінка намагалася підтримувати із потерпілими дружні стосунки, нерідко дарувала їм цінні подарунки, після чого знову отримувала.

Тільки на так зване лікування чоловіка за кордоном, шахрайка зібрала майже 10 мільйонів гривень.

Розмір завданої окремим потерпілим шкоди коливається від 55 тисяч  до 7 мільйонів гривень, а загальний розмір збитків перевищує 40 мільйонів гривень.

 Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Санкція інкримінованого злочину передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.