Жителі Авдіївки можуть залишитися без тепла через блокаду залізниці

Авдіївка, яка нещодавно залишилася без тепла через знеструмлення Авдіївського коксохіму внаслідок ворожих обстрілів, може знову замерзнути

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов.

"Не знаю, скільки страждань випало на долю цих людей, але, боюся, скоро мені доведеться їм повідомити, що вони залишаться без роботи і навіть без тепла в їхніх будинках, попри всі зусилля, які ми докладаємо, щоб врятувати місто і наш завод. Чесно кажучи, руки опускаються, коли розумієш, що загроза цього разу не зовнішня, а внутрішня", - написав Магомедов.

Він зазначив, що причиною зниження виробництва на очолюваному ним підприємстві стане зупинка Зуївської ТЕС, яка розташована на непідконтрольній території, але зареєстрована в Україні.

Ця електростанція може використовувати тільки вугілля, видобуте на шахтах Павлограда та Добропілля (марка "Г"), тобто необхідна його доставка залізницею через лінію розмежування.

"Як ви знаєте, залізна дорога заблокована "активістами", і вони фактично наносять Авдіївці удар у спину. Припинення поставок вугілля на Зуївську ТЕС означає її зупинку, місто та околиці залишаться без електро- і теплоенергії, далі послідує різке зниження виробництва на АКХЗ, де зайняті 4 тисячі співробітників", - пояснив Магомедов.

Також, за його словами, під удар через блокаду активістами залізниці на Донбасі потраплять металургійні комбінати - одержувачі коксу АКХЗ.

"Під удар потрапить ММК імені Ілліча - це ще 18 тисяч українців. До речі, і ММК імені Ілліча, і "Азовсталь" вже знизили виробництво через блокади на 10%, щоб розтягнути наявні запаси сировини. І це тільки початок. Не за горами падіння виробництва і на "Запоріжсталі". Я хочу від імені всіх людей, зайнятих на виробництвах, і їхніх сімей передати великий привіт блокувальникам залізниці. Я не знаю, які цілі ви, хлопці, переслідуєте, але результати вашої активності за ефектом можна порівняти з обстрілом", - підсумував директор Авдіївського коксохіму.