Білорусь прокоментувала зрив прес-конференції Сайдіка

У МЗС Білорусі назвали спробу зриву прес-конференції спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка провокацією, спрямованою на зрив переговорів щодо Донбасу

Про це повідомляє прес-служба білоруського МЗС.

Прес-служба МЗС Білорусі розцінює дану дію як свідому провокацію, спрямовану на зрив переговорного процесу і дискредитацію Мінського переговорного майданчику.

У МЗС нагадали, що в середу в Мінську групою осіб, документованих паспортами громадян Російської Федерації, а також журналістськими посвідченнями, зокрема видання "Російська планета", була зроблена спроба зірвати прес-конференцію спецпредставника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на сході України Сайдіка.

"Зазначені особи розкидали листівки і вигукували гасла, які перешкоджали спілкуванню посла з представниками ЗМІ. У зв'язку з цим вони були виведені представниками правоохоронних органів з місця проведення заходу. В результаті прес-конференція відбулася, і представники ЗМІ отримали інформацію про підсумки роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську в повному обсязі", - відзначили в МЗС.

У міністерстві підкреслили, що білоруська сторона буде і далі вживати всі заходи для забезпечення безпеки і безперешкодної роботи Тристоронньої контактної групи та негайно припиняти всі спроби перешкодити її роботі.