Презирство і неповага. Тренер Усика розповів про своє звільнення

Колишній тренер чемпіона світу з боксу за версією WBO в першій важкій вазі Олександра Усика Джеймс Алі Башир розповів, як розпрощався з українцем

Про це Башир розповів в інтерв'ю BaylorIC TV, повідомляє boxing.news.

"Взагалі, я зрозумів, що мої дні в команді Усика добігають кінця, під час зустрічі з його новим менеджером Егісом Клімасом. Буквально в перші 5-10 секунд після нашого знайомства. Я зрозумів, що він має величезний вплив на рішення Усика, але все-таки відповідальність за це рішення лягає, головним чином, на плечі самого Олександра", - вважає тренер.

За його словами, все змінилося після того, як Усик став чемпіоном світу. Якось Башир прийшов на зустріч, але її початок чомусь затягувався. Тоді фахівець і запитав у Егіса про мету цієї зустрічі, на що той відповів: "Ваше звільнення". З Усиком на цю тему тоді поспілкуватися серйозно не вдалося, він обіграв всю цю ситуацію як жарт.

Після цього на зборі в Каліфорнії наставник відчув, що ставлення самого Усика до нього змінилося.

"Якщо описати коротко, то можна сказати, що я відчув, що Усик віддаляється від мене. І відчувалося, що його ставлення змінилося під чиїмось впливом. Ця ситуація заскочила мене зненацька, тому що я ставився до Усика, як до свого рідного сина. Так я і зараз його люблю як сина, тому що Олександр внутрішньо дійсно дуже хороша людина. Але, мабуть, він сильно схильний до зовнішнього впливу. І у мене такі підозри, що, в даному випадку, впливу Егіса Клімаса. Це особисто мої підозри", - зазначає Башир.

Він запевняє, що з розумінням ставиться до цієї ситуації. Анатолій Ломаченко, якого Егіс Клімас хотів бачити тренером Усика, вже тренував його в любителях, а в професіоналах досяг видатних успіхів зі своїм сином Василем.

"Для мене не проблема сам той факт, що мене замінили. Проблема в тому, як це зробили. Наприклад, на зважуванні перед боєм з Мчуну мені не дозволили стати поруч з Усиком. За мої 45 з гаком років в боксі я ніколи не бачив нічого подібного! Замість мене на авансцену перед камерами HBO з'явився Егіс Клімас з тренером з фізичної підготовки Сісіліо Флоресом. Також мені не дозволили тейпувати руки свого бійця, перед боєм. Теж вперше в моїй кар'єрі. Презирство і неповага щодо мене - ось, як це виглядало", - каже Башир.