Віце-прем'єр сподівається, що нардепи збалансують позахмарні зарплати суддів

Має бути єдиний орган, який відповідає за систему оплати праці в Україні, тоді не буде таких розривів у посадових окладах

Про це у програмі "Про політику" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV розповів віце-прем'єр Павло Розенко.

Розенко прокоментував прийнятий в першому читанні закон, згідно з яким зарплата судді Конституційного суду досягатиме 384 тис. грн.

"Має бути єдиний орган, який відповідає за систему оплати праці в Україні. Цьому органу мають бути надані повноваження встановлювати посадові оклади всіх працівників бюджетної сфери. Тоді не буде таких перекосів (розрив у посадових окладах. — Ред.). Таким органом зараз є Кабінет міністрів", - сказав Розенко.

За його словами, проблема в тому, що за останні 5-7 років Верховною Радою було ухвалено багато законів, де окремо встановлювались різні посадові оклади. Зокрема, йдеться про антикорупційні та деякі силові органи.

Розенко нагадав, що система спецпенсій в Україні скасована ще у липні 2015 року і треба уникати її відродження шляхом ухвалення окремих нормативних документів.

"Сподіваюсь, що депутати до другого читання закону про КС відкоригують ці моменти (про зарплату. — Ред.) і збалансують законопроект", - додав Розенко.