Католицька церква Австралії заплатила жертвам священників-педофілів $213 млн

За підсумками розслідування королівською комісією, яке почалось у 2013 році, католицька церква Австралії виплатила жертвам сексуального насильства з боку священиків компенсацію в розмірі $213 млн

Про це повідомляє ВВС Україна 

Розслідування почалось у 2013 році. В середньому кожній жертві виділили по $70 тис. Компенсацію була виплачена за 3066 випадків сексуального насильства щодо дітей з 1980 по 2015 роки.

Юрист королівської комісії Гейл Фернес зазначив, що більшість дітей не можуть з різних причин повідомити владі або іншій установі про насильство.

"Відповідно, загальна кількість випадків насильства над дітьми в установах католицької церкви в Австралії може бути більшою за тих, хто поскаржився", - повідомив Фернес.

Очільник католицької церкви Австралії, кардинал Джордж Пелл зазначив, що церква припускалася "жахливих помилок", коли не вірила постраждалим дітям і переводила священнослужителів-педофілів до іншого приходу.

За даними комісії, за останні 60 років близько 7% католицьких священників Австралії розбещували неповнолітніх. Найбільша кількість – 40%- зафіксована серед служителів Ордена госпіталітів святого Іоанна Божого (боніфратри).