Суд Львова "блискавично" не дозволив чіпати "Радио Вести", - Нацрада

Львівський суд технічно за один день прийняв позов та виніс скандальну ухвалу про заборону розгляду Нацрадою питання продовження ліцензії "Радио Вести"

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів член Нацради з телерадіомовлення Валентин Коваль.

Він розповів, що сьогодні зранку о 08:55 в Нацраду прийшов спіробітник "Радио Вести", який приніс листа, до якого була додана ухвала Франківського районного суду міста Львова, винесена суддею Василем Масендичем.

"Розглядали позов громадянки України Бондар Олени Василівни, яка ображена тим, що вона чує в "Вести" і для того, щоб це більше не продовжувалося вона попросила суд не продовжувати ліцензію "Радио Вести", - розповів Коваль.

За його словами, ухвала цього суду забороняє Нацраді не лише вчиняти будь-які дії передбачені позовною заявою, але й забороняє те, що не передбачено у позові, а саме займатися конкурсом щодо подальшого використання частоти, на якій мовить "Радио Вести", в Києві.

Коваль назвав такі дії "технологічним прийомом". Він також уточнив, що позов надійшов в суд лише вчора, 15 лютого, і був одразу ж розглянутий у стінах суду з винесенняим ухвали. Після цього представнику компанії був переданий оригінал ухвали суду.

"За ніч ці документи приїхали у Київ і були передані Нацраді", - розповів Коваль.

Представник Нацради додав, що суд заборонив Нацраді приймати будь-які рішення щодо "Радио Вести" до закінчення розгляду позову в стінах суду.

Коваль висловив сподівання, що суд так само терміново і блискавично розгляне позов, як і виносив скандальну ухвалу.