У Конгресі США вимагають звітів про стосунки оточення Трампа з росіянами

Республіканці та демократи з юридичного комітету Сенату США зажадали від генпрокурора та директора ФБР документів і брифінгу щодо відставки президентського радника з нацбезпеки Майкла Флінна, який обговорював антиросійські санкції США з послом Росії Сергієм Кисляком

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Оскільки ФБР і Мін'юст були залучені до подій, пов’язаних з відставкою Флінна, сенатори Чак Грасслі та Дайан Файнштейн заявили про наявність "суттєвих питаннь" щодо переговорів радника Трампа з російськими високопосадовцями.

Голова комітету Сенату з закордонних справ Боб Коркер заявив, що проблема Росії загрожує порядку денному Трампа як у закордонних справах, так і внутрішніх, зокрема в охороні здоров’я та податковій політиці. Коркер засумнівався в здатності нової адміністрації стабільно працювати та сказав, що Флінн має дати пояснення перед Конгресом.

"Можливо, наявна проблема набагато глибша, ніж ми зараз підозрюємо", – сказав Боб Коркер.

Сенатор Ліндсі Грем, який змагався з Трампом за висунення на пост президента, закликав до ширшого двопартійного розслідування Конгресу, що буде проведено спеціально створеним комітетом, а не існуючими комітетами Конгресу.

Голова сенатського комітету з питань збройних сил Джон Маккейн зауважив, що він разом із іншим законодавцями "повинні з’ясувати багато ґрунтовної інформації" про переговори Флінна та його можливі контакти з російськими посадовцями.

"Радник з національної безпеки президента не сказав віце-президенту США правду, то ж мав бути звільнений. Це викликає багато питань, на які потрібно дати відповіді", – сказав Маккейн.

Лідер більшості в Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що очікує від сенатського комітету з розвідки, який розслідує російське втручання в президентські вибори в США, розширення розслідування в контексті розмови з Флінном. Таку ініціативу підтримав сенатор-республіканець Рой Блант з комітету розвідки.

Демократ Чак Шумер заявив, що генпрокурор Джефф Сешонс, близький соратник Трампа, повинен усунутися від будь-якого розслідування. Демократична партія вимагає провести незалежне розслідування щодо можливих зв’язків Флінна з російським урядом.