У Київ на річницю розстрілів Майдану стягнуть 6 тис. силовиків

До охорони правопорядку в Києві на час проведення урочистих заходів, присвячених річниці Майдану, залучать 6 тис. правоохоронців, посилять охорону на 8 контрольно-пропускних пунктах на в'їздах до міста та встановлять металошукачі

Про це на брифінгу повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко, передає Еспресо.TV.

"Задіяно буде 6 тис. правоохоронців. Це військовослужбовці Національної гвардії, додаткові сили патрульної поліції та додаткові сили із інших регіонів будуть направлені до міста Києва. Буде 15 кінологічних груп, групи вибухотехніків", - повідомив Крищенко.

Він зазначив, що обмеження руху буде відбуватися в залежності від обставин подій та масовості заходів.

"Поки що ми плануємо перекривати 19 лютого Хрещатик, прилеглі вулиці. Будуть встановлені рамки металодетекторів, буде проводитися поверхневий огляд", - сказав начальник київської поліції.

Крім цього планується посилити охорону на пунктах в'їзду до міста.

"Будуть посилені наряди на в'їздах до міста - це 8 контрольно - пропускних пунктів. Там будуть задіяні також військовослужбовці Нацгвардії. Буде проводитися перевірка документів, поверхневий огляд, якщо буде потрібно", - наголосив Крищенко.

Начальник Головного управління Нацполіції вважає, що заходи пройдуть спокійно, адже у поліції є достатньо сил, щоб забезпечити порядок.