У Запорізькій області депутати викрадали людей та вимагали гроші

У Гуляйполі Запорізької області троє місцевих жителів, серед яких двоє депутатів міської та районної рад займалися викраденнями людей, побиттям та вимаганням грошей

Про це повідомляє Нацполіція області.

Зазначається, що 15 січня 2017 року в Гуляйпільске відділення ГУ Національної поліції в Запорізькій області надійшло повідомлення про побиття подружньої пари. А через два дні після цього в поліцію звернувся ще один місцевий житель із заявою про те, що був викрадений невідомими, які вивезли його за межі міста. Застосовуючи фізичну силу, зловмисники вимагали від чоловіка гроші.

В ході досудового розслідування з'ясувалося, що обидва злочини скоїли троє жителів райцентру, двоє із яких виявилися депутатами місцевих рад.

Під час проведення досудового розслідування за даним фактом було встановлено, що злочинці викрали та вивезли потерпілого за межі міста, де із застосуванням фізичної сили вимагали грошові кошти. За вказаними фактами були розпочаті кримінальні виробництва за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне викрадення людини) та ч.2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам повідомлено про підозру і подано клопотання про обрання у якості запобіжного заходу утримання під вартою.

За результатами розгляду судом стосовно підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час строком на 2 місяці.