Інститутам Національної пам'яті України і Польщі варто ґрунтовно співпрацювати, - Княжицький

Члени української депутатської групи з міжпарламентських зв'язків з Республікою Польща обговорили у Варшаві з польськими політиками проблему антипольських провокацій в Україні

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Народний депутат від "Народного фронту" Микола Княжицький наголосив на тому, що співголови Групи стурбовані антипольськими провокаціями в Україні.

Народні депутати наголосили на тому, що звернулися до МВС і СБУ з вимогою розслідування причин і виконавців нищення пам'ятників, а також щодо охорони місць пам'яті.

Микола Княжицький згадав про відновлення роботи двосторонніх організацій - таких, як Форум україно-польського партнерства при МЗС. Також народний депутат закликав до ґрунтовної співпраці польського та українського Інститутів Національної пам'яті, та запросив польських істориків до розсекречених архівів КДБ, щоб разом будувати майбутнє, сперте на чесній історії.

Нагадаємо, з 15 по 18 лютого у Варшаві перебуває офіційна делегація народних депутатів України - членів депутатської групи з міжпарламентських зв'язків з Республікою Польща, яку очолюють народні депутати України Оксана Юринець (БПП) та Микола Княжицький (Народний Фронт).

Брифінг польським медіа

Зустріч з віце-спікером Сейму Республіки Польща Ришардом Терлецьким (по центру)

Голова Комітету закордонних справ Сейму Республіки Польща, лідер другої найбільщої партії Польщі "Громадянська Платформа" Гжегож Схетина (зліва)