Вбивство брата Кім Чен Ина: затримали ще одну підозрювану

Поліція Малайзії оголосила про затримання другої підозрюваної у вбивстві старшого брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина - Кім Чон Нама

Про це повідомляє ВВС.

За словами генерального інспектора поліції країни Халід Абу Бакара, у підозрюваної індонезійська паспорт на ім'я Сіті Айші. На момент затримання вона була одна.

Південнокорейський телеканал "Чосун" повідомив, що Кім Чон Нам був отруєний за допомогою голок з отрутою. У репортажі йшлося про те, що в аеропорту Куала-Лумпура на нього напали двоє жінок, після чого зникли з місця злочину.

У середу була затримана перша підозрювана - судячи з документів, це 18-річна громадянка В'єтнаму. Імовірно, її зняла одна з камер відеоспостереження в Куала-Лумпурі. На поширеному малайзійський поліцією фото - жінка в футболці з написом LOL.

Зараз поліція Малайзії шукає ще кількох іноземних громадян, які, за словами влади, можуть бути причетні до загибелі 45-річного Кім Чон Нама.

Наразі завершено патологоанатомічне обстеження тіла померлого, але результати розтину не оголошували.

Багато південнокорейських ЗМІ дотримуються версії, що за вбивством Кім Чон Нама стоїть Пхеньян.

Як повідомляє південнокорейське агентство "Йонхап", у середу на засіданні "Трудової партії" Кореї Кім Чен Ин виглядав вкрай похмурим, а після закінчення зборів він навіть не помахав рукою на камеру, що зазвичай робить.