Відповідь на гібридну війну: НАТО схвалило новий план кіберзахисту

НАТО схвалило оновлений план кіберзахисту, який збільшить здатність країн, що входять в Альянс, працювати разом, розвивати свої можливості та обмінюватися інформацією

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції за підсумками засідання міністрів оборони Північноатлантичної ради, повідомляє прес-служба Альянсу.

Столтенберг зазначив, що кіберзахист є сьогодні одним з найголовніших пріоритетів для НАТО. Він повідомив, що НАТО посилила захист своїх мереж і допомагає союзникам поліпшити їхню кібербезпеку.

Генсек підкреслив, що новий план кіберзахисту збільшить здатність країн, що входять в альянс, працювати разом, розвивати свої можливості та обмінюватися інформацією. Також він додав, що кібербезпека є відповіддю альянсу на гібридну війну.

"Гібридні атаки можуть зашкодити нашій економіці, нашій транспортній системі, мережі комунікацій, а також нашій енергетичній безпеці. І заходи, які ми сьогодні схвалили, допоможуть зробити наше суспільство більш стійким і краще підготовленим", - наголосив Столтенберг.