Висуванець Трампа відмовився бути міністром праці

Кандидат, якого висунув президент США Дональд Трамп на пост міністра праці, підприємець Ендрю Паздер зняв свою кандидатуру

Про це повідомляє ВВС.

"Після ретельного обмірковування ситуації і обговорення її із сім'єю я прийняв рішення зняти свою кандидатуру на пост міністра праці. І хоча я не буду членом адміністрації, я повністю підтримую президента і його висококваліфіковану команду", - зазначив Паздер.

Паздер втратив підтримку декількох сенаторів-республіканців після того, як визнав, що найняв нелегальну іммігрантку покоївкою, яка працювала на нього п'ять років.

Мільярдера також критикували за висловлювання про жінок і співробітників його мережі ресторанів.

Крім того, сенатський комітет взяв до уваги випуск телешоу Опри Уїнфрі від 1990 року, в якому колишня дружина Паздера Ліза Фірштейн постала як жертва домашнього насильства.

Пані Фірштейн, з якою бізнесмен розлучився ще в 1987 році, в січні написала сенаторам листа і заявила, що її екс-чоловік ніколи не чинив насильства в сім'ї.Сенатори також зазначали, що на пана Паздера надходили скарги від співробітників його мережі ресторанів: вони скаржилися на невиплату зарплат і сексуальне насильство на роботі.

Кандидата на пост міністра праці також критикували за те, що він використовував рекламу із фотомоделями в бікіні для просування своєї мережі ресторанів.

Пан Паздер став першим кандидатом президента Трампа, якого не затвердили на посаді.