Горе-батьки закрили трьох дітей в холодній хаті на кілька днів

У Житомирській області батьки на кілька днів закрили трьох братів 2-х, 6-ти і 8-ми років в холодній хаті без опалення

Про це повідомляють в прес-центрі поліції.

Сусідка підгодовувала дітей, передаючи їм їжу через віконце. Через півтора дня, коли малюки почали скаржитися на холод, пенсіонерка звернулася за допомогою до голови сільської ради.

"Я, коли прийшов і побачив, що там, в першу чергу, викликав "швидку" і поліцію, а дітей замотали і намагався відігріти", - розповідає сільський голова Олександр Корзун.

Медики оглянули дітей і констатували переохолодження у наймолодшого 2-річного Дениса. 6-річний Микита та старший Павло, хоч і виглядали досить виснаженими, втім їх стан був більш-менш задовільний. Нині усі троє знаходяться у районній лікарні, де їм надається необхідна допомога.

У селі про проблеми в сім'ї знали, але сподівалися, що молоді батьки таки візьмуться за дітей. Сусіди жаліли дітвору і час від часу подгодовували, коли дорослі забували про них. Хоча, кажуть селяни, дітей і раніше залишали, але не довше, ніж на добу.

"Огляд будинку засвідчив відсутність елементарних побутових чи санітарно-гігієнічних умов для проживання у ньому дітей. Серед розкиданого одягу жодної іграшки або хоча б столових приборів (тарілок, виделок і т.п.) поліцейські так і не побачили, натомість були наскладовані пляшки з-під горілчаних напоїв на давно нетопленій печі", - розповіли в поліції.

30-річного батька та 25-річну матір тепер можуть позбавити батьківських прав.

У поліції зазначають, що молоді люди ніде не працюють, а джерелом доходу сім'ї, очевидно, стали кошти, які держава виділяє на дітей.