Хабар на мільйон. Суд відпустив мера Вишгорода під особисте зобов'язання

Печерський райсуд Києва частково задовольнив клопотання прокуратури і обрав міру запобіжного заходу щодо мера Вишгорода Київської області Олексія Момота у вигляді особистого зобов'язання

Таку ухвалу оголосив слідчий суддя Олег Білоцерківець, повідомляє Укрінформ.

"Слідчий суддя ухвалив клопотання прокуратури задовольнити частково: в обранні запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному Олексію Момоту відмовити. Застосувати до Момота запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - сказав суддя, зачитавши ухвалу.

При цьому суддя зобов'язав Момота прибувати до слідчого, повідомляти слідчого чи суд про зміну свого місця проживання або місця роботи, утримуватися від спілкування з особами, які брали участь як поняті під час проведення слідчих дій, а також свідками, не відлучатися з Вишгорода без дозволу слідчого, прокурора або суду.

"Строк виконання обов'язків, покладених на підозрюваного, визначити в межах строку досудового розслідування до 14 квітня включно", - додав суддя.

За словами адвокатів, 15 лютого прокуратура висунула нову підозру Момоту за частиною 2 статті 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у значному розмірі).