Метро на Виноградар. Потяги їздитимуть один над одним

У Києві на новій ділянці метро застосують нову для столиці технологію з розташуванням підземних тунелів один над одним

Про це повідомив голова постійної комісії з питань транспорту, зв'язку та реклами Олексій Окопний, передає прес-центр Київради.

Такий метод застосують на частини відгалуження від станції метро "Мостицька".

"У частині відгалуження від станції "Мостиська" на Виноградар заплановані так звані вертикальні підземні тунелі, тобто вони будуть розташовані один над одним, а не паралельно, як ми звикли. Таке технічне рішення пропонується тому, що дорожній коридор на вулиці Межовий досить вузький і насичений інженерними комунікаціями. Воно не є новим в світі, але в столиці досі не застосовувалося", - розповів Окопний.

Як зазначається, ця частина метро буде проектуватися, як лінія мілкого залягання. Найглибша її частина розпочнеться на "Сирці" на глибині близько 40 метрів і буде поступово наближатися до поверхні в районі станції "Мостиська", яка запланована на перетині вулиць Межовий, Білицькою та Північно-Сирецькій.

Наступна станція "Проспект Правди" буде відповідно на перехресті проспекту і Межовій.

Першу чергу із зазначених двох станцій планують здати в експлуатацію в кінці 2019 року.

Вилочне відгалуження на Виноградар також буде складатися з двох станцій та електродепо. Вони є другою чергою будівництва цієї ділянки Сирецько-Печерської лінії. Третя і остання черга - будівництво станцій "Вітряні гори" і "Площа Т. Шевченка".