Розстріл поліцейських у Дніпрі: мати загиблої вимагатиме 3 млн грн моральної шкоди

Суд у Дніпрі розпочав розгляд кримінального провадження щодо 34-річного колишнього бійця батальйону "Торнадо" Олександра Пугачова, який обвинувачується у розстрілі двох поліцейських патрульних

Про це повідомляє УНІАН.

Зазначається, що суд проходить за участі суддів Олександра Смольнякова та Михайла Католітяна, а також чотирьох присяжних-засідателів.

На початку слухання суд відхилив клопотання захисту Пугачова відносно припинення тримання підозрюваного в залі суду у металевій клітці з елементами світлопрозорого скла. Адвокат та сам Пугачов заявили, що тримання в такій клітці порушує його права, згідно з міжнародною конвенцією про права людини.

Представник прокуратури оголосив, що Пугачов обвинувачується за 5 статтями Кримінального кодексу, зокрема у навмисному вбивстві працівника правоохоронного органу, незаконному заволодінні та поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 262, ст. 348, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 ККУ).

Як заявила журналістам мати загиблого поліцейського Ольги Макаренко Надія Лещик, вона вимагатиме від Пугачова відшкодування моральної шкоди у сумі 3 млн грн. Також вона зазначила, що вимагатиме від суду винесення Пугачову вироку у вигляді довічного ув’язнення.

Суд проходить у відкритому режимі за присутності преси.

Все по темі: Розстріл патрульних