Тарута розповів, на які поступки Україна не може піти на Донбасі

Збереження територіальної цілісності та федералізація - це червона риска для України на Донбасі

Про це у програмі "Відповіді" з Ольгою Лень на Еспресо.TV розповів позафракційний народний депутат Сергій Тарута.

Тарута відповів на питання, якими є поступки, на які Україна може піти, і на які категорично не може піти у питанні врегулювання ситуації на Донбасі.

"Збереження територіальної цілісності - це червона риса, ми ніколи не підемо на її порушення. Федералізація - ми ніколи на це не підемо. Усе інше - повірте, ті страхи, які сьогодні в умах людей, це страхи перебільшені. І ситуація стабілізується набагато швидше, ніж нам здається. Як тільки перекриють межу і перестануть давати зброю - щури побіжать. А усі інші хочуть жити", - сказав Тарута.

За його словами, можна, наприклад, на Донбасі створити вільну економічну зону. В цьому повинні допомогти донори - і європейські, і Росія. Росія повинна бути донором, бо саме вона усе це руйнувала.

"Думаю, 2017 рік буде визначальним. Адміністрація Трампа швидко і чітко сформулює своє відношення. Європейські політики чекають, коли буде сформована позиція США. Після цього вони проведуть переговори між собою і вийдуть з консолідованою позицією на переговори з Росією. І я сподіваюся, що намагатимуться досягти прагматичного рішення", - додав нардеп.