У Нацгвардії з’являться штатні священики

У Національній гвардії України запроваджують службу капеланства, священослужителі при цьому не будуть військовослужбовцями

Про це під час брифінгу заявив начальник служби з питань військового духовенства Національної гвардії полковник Олександр Іздепський, повідомляє "Укрінформ".

"Відповідно до наказу Кабінету міністрів від 2 липня 2014 року в Національній гвардії України розпочався процес запровадження служби військового духовенства", - сказав Іздепський.

Він розповів, що запровадження капеланської служби пройшло три етапи, а також ознайомлення з іноземним досвідом. Офіцер зазначив, що всі питання про прийняття священика на роботу до лав Нацгвардії вирішуватимуться тільки після погодження з релігійними організаціями України.

Також, за словами Іздепського, наразі з Нацгвардією співпрацює 67 священиків, більшість з яких уже мали досвід роботи в зоні АТО.

Священики не стають військовослужбовцями, вони підписують трудовий договір і будуть працівниками Національної гвардії.

За словами Іздепського, посаду військового капелана в лавах Нацгвардії зможе отримати людина, яка є священнослужителем релігійної організації, має не менше 3 років досвіду діяльності священнослужителем, рекомендована керівником релігійної організації, має духовну освіту та володіє державною мовою.