Війна на Донбасі. Трамп хоче показати свій успіх в переговорах з Росією, - Тарута

Президент США Дональд Трамп хоче показати, що він реально той, хто вміє домовлятися і досягне успіху в переговорах з Росією

Про це розповів позафракційний народний депутат Сергій Тарута у програмі "Відповіді" з Ольгою Лень в ефірі Еспресо.TV.

За його словами, війну закінчити можна дуже швидко, якщо припинити поставки, перекрити кордон і нікого не пускати. Після цього відразу ж всі бойовики почнуть звідти втікати, розуміючи, що у них немає опори.

Адже для бойовиків війна - це гроші, і вони вже награбували достатньо.

"Але і для наших деяких товаришів війна - це великі гроші. І не потрібно думати, що тільки бойовики не хочуть закінчувати війну. Вони зацікавлені в першу чергу, Росія зацікавлена, а й у нас частина тих, хто заробляє на цій війні, теж не дуже хочуть, щоб вона припинялася", - зазначив Тарута.

Він підкреслив, що головне запитання, чому це потрібно Америці.

"Тому що Трамп хоче показати, що він реально той, хто вміє домовлятися і завжди досягає результату. Тому той план, який вони розробляють, дасть шанс Росії перезавантажитися і стати суб'єктом переговорів, послабити санкції. А санкції працюють сильно на ослаблення її економіки. Більш того, вони не дають можливості зараз перекредитуватися, а у Росії дуже багато повернень по кредитах", - розповів нардеп.