У Києві вшановують пам'ять Героїв Небесної сотні

У суботу, 18 лютого, в українській столиці відбуваються урочистості на честь загиблих на Майдані Незалежності протестувальників

Заходи з приводу третьої річниці розстрілу активістів заплановані на кілька днів, починаючи з 18 лютого. На згадку про героїв Небесної сотні відбудеться хода центральними вулицями столиці.

Президент України Петро Порошенко відвідав місце трагічних подій ще 16 лютого - за два дні до річниці початку розстрілів. Це було пов'язано з його від'їздом на Мюнхенську міжнародну конференцію з питань безпеки.

З 18 по 21 лютого в Українському домі заплановано проведення виставок, концертів і презентацій книг про Революцію гідності. В столичному ТРЦ "Глобус" пройде фотовиставка "Відважні, наші герої". На самому місці розстрілів - Алеї Героїв Небесної сотні - 20 лютого пройде акція "Запали вогонь пам'яті": вздовж алеї учасники акції запалять лампадки.

СБУ попередила про можливі провокації, підготовлені російськими спецслужбами. З огляду на це на Майдані буде вжито посилених заходів безпеки. Безпеку під час заходів забезпечуватимуть 6 тис. бійців Нацгвардії, на Майдані встановлять рамки металодетекторів. Столична влада перекриє Хрещатик і прилеглі вулиці з 18 по 22 лютого.