Росіяни погрожують "порвати" протиракетну оборону США новими балістичними ракетами

Російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін заявив, що нові міжконтинентальні балістичні ракети, що наразі розробляються в Росії, подолають будь-яку протиракетну оборону США

Про це Рогозін сказав у інтерв'ю російським ЗМІ.

За словами урядовця, російські ядерні сили стримування складаються з різних ракет, в тому числі і зі "старих радянських класичних ракет "Воєвода", відомих як "Сатана", проте вже розробляються нові ракети.

"Ракет "Воєвода" дуже бояться. Їхній термін продовжено до моменту, поки не з'явиться нове ракетне озброєння. Це зброя, яка здатна подолати протиракетну оборону США", - зазначив віце-прем'єр. 

Рогозін додав, що така зброя з'явиться в російській армії вже скоро, але протиракетну оборону США він не вважає проблемою для Росії вже зараз.

"Ми розірвемо цю оборону. Вона не представляє для нас на сьогоднішній день, крім провокації, серйозної військової загрози", - сказав російський політик.

Передбачається, що "Воєводу" замінить балістична ракета "Сармат". Прототип ракети було зроблено восени 2015 року. Очікується, що нова ракета надійде на озброєння у 2019-2020 роках.