Наливайченко підтвердив, що передав американцям компромат на Порошенка

Екс-глава СБУ Валентин Наливайченко підтвердив, що він дійсно передав Міністерству юстиції США документи, що підтверджують причетність президента Петра Порошенка до корупції

Про це він сказав на прес-конференції в Інституті Горшеніна, повідомляє "Апостроф".

Колишній глава СБУ повідомив, що дійсно в січні 2017 був у Вашингтоні, де спілкувався з перехідною адміністрацією Трампа.

"Дійсно, я передав документи для того, щоб і в Україні, і в США в рамках кримінальних справ були названі прізвища, назви офшорних компаній, а головне, щоб були покарані люди, які організували виведення і крадіжку грошей з України", - сказав Наливайченко.

Він наголосив, що на рівні Білого Дому є "чітке переконання і підтримка" розслідування корупції у вищих ешелонах влади України.

При цьому на питання, кому саме в Америці він віддав документи, Наливайченко відповів, що Міністерству юстиції США.

"Причому не просто віддав, а передав офіційно. Більш того, Мін'юст США офіційно підтвердив, що взяв документи на перевірку", - зазначив екс-глава СБУ.

Екс-глава СБУ зазначив, що документи про корупцію в органах влади в Україні були передані і в ГПУ. Він уточнив, що в зазначених документах фігурує президент Петро Порошенко, його соратник Ігор Кононенко і дані про їх офшори. Наливайченко зазначив, що документи були зібрані вже після того, як він залишив посаду глави СБУ.