Порошенко застерігає, що агресія Росії може перекинутися на ЄС

США та країни Євросоюзу розуміють, що російська агресія викликає в Україні потребу в оборонному озброєнні, адже українська сторона захищає Європу

Про це в інтерв'ю виданню Bild заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми у себе в Україні захищаємо Європу від російської агресії. І ми всі знаємо, що після України це може торкнутися інших країн. У Донецьку Росія використовує найсучасніші в світі системи озброєнь ... Ви знаєте, я - президент миру, але тут йде мова про захист нашої країни і людей. Для цього нам негайно потрібна оборонна зброя. Я переконаний, що США і Європа це усвідомлюють", - наголосив він.

Порошенко зауважив, що наразі на непідконтрольних територіях знаходяться 700 танків і 1250 одиниць артилерійських систем, які бойовики використовують проти українських військових.

За словами президента, Україна зробила все можливе для встановлення миру, зокрема, внесла зміни до законодавства та дотримується своїх зобов'язань. Попри це, Росія продовжує свій наступ на сході України.

"Обіцянки, які дає уряд Росії, щодня порушуються, ситуація в окремих частинах сходу України драматична. У нас є однозначні докази того, що обстріли цивільних об'єктів здійснюються цілеспрямовано", - підсумував Порошенко.

Він додав, що Крим є і залишається українським, а влада держави зробить все можливе, щоб позбавити громадян півострова від Росії.