Росія повинна виконати власні зобов’язання щодо встановлення миру на Донбасі, - МЗС

Росія повинна повністю виконати власні зобов’язання щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, взяті при підписанні Мінських домовленостей

Про це йдеться у заяві МЗС України щодо третіх роковин збройної агресії РФ проти України.

"Відмова Росії виконувати Мінські домовленості підриває зусилля України та міжнародного співтовариства, спрямовані на деескалацію і стабілізацію в регіоні. Пропаганда Москви не знає меж брехні, фальсифікацій, підміни понять. Людське життя не становить для агресора жодної цінності. Окрім України, російські структури неодноразово були помічені у втручанні у внутрішні справ інших суверенних держав", - зазначають в МЗС.

Наголошується, що гідною та безальтернативною реакцією міжнародного співтовариства є збереження солідарності з Україною у протидії російській агресії шляхом посилення політико-дипломатичного та економічного тиску на державу-агресора. 

"Росія повинна повністю виконати власні зобов’язання щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, взяті при підписанні Мінських домовленостей, негайно припинити порушення прав людини та основних свобод на тимчасово окупованих нею територіях, звільнити українських заручників та політичних в’язнів, припинити окупацію Кримського півострова", - закликають українські дипломати.