У ГПУ розповіли про проблеми слідчих у справі Майдану

Слідчих і прокурорів Департаменту спецрозслідувань, які займаються розслідуванням справ щодо Майдану, переманюють в інші підрозділи Генпрокуратури

Про це в інтерв'ю виданню "Укрінформ" заявив очільник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Наших слідчих і прокурорів переманюють, бо вважається, що наш Департамент не має підтримки керівництва, а тому перебування в ньому безперспективне з точки зору кар'єри та забезпечення", - наголосив він.

За словами Горбатюка, проблеми існують не лише з цією ситуацією, адже працівникам департаменту інколи не вистачає техніки та кабінетів. Понад те, також складна ситуація і з комп`ютерним обслуговуванням, адже немає ІТ-фахівця.

"Уже кілька місяців не можемо встановити сервер, який потрібний для зберігання відео- та  аудіозаписів. Тобто постійно виникають якісь дрібниці, яких не повинно бути взагалі. Звичайно, можна сказати, що складнощі є у всіх, і проблеми у всіх виникають. Це зрозуміло, але тоді треба припинити керівництву говорити, що розслідування злочинів під час Майдану це справа № 1, і вони зроблять все можливе для їх розслідування", - підсумував Горбатюк.