У Конотопі чоловік добровільно здав свій арсенал зброї і боєприпасів

33-річний мешканець Конотопа добровільно видав працівникам поліції чотири мисливські рушниці, три пістолети, гвинтівку та майже двісті різнокаліберних набоїв

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Сумської області.

Чоловік розповів правоохоронцям, що частину заборонених предметів розкопав на території колишньої військової частини під час пошуку металобрухту, інше майно дісталось йому від покійного батька.

Загалом працівники поліції вилучили чотири мисливські рушниці, три пістолети, гвинтівку, дві металеві частини до карабіну та гвинтівки, а також 184 різнокаліберних набої. Все ці речі громадянин зберігав у підсобному приміщенні неподалік свого місця мешкання.

Зазначається, що чоловік вже потрапляв у поле зору правоохоронців за скоєння злочинів пов’язаних з незаконним обігом зброї та наркотиків, тому "вирішив більше не ризикувати".

Вилучені речі направлені на експертне дослідження.

За фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами), санкція якої передбачає до семи років позбавлення волі.

Але згідно до ч.3 цієї ж статті, чоловік буде звільнений від кримінальної відповідальності, оскільки добровільно здав заборонені предмети органам влади.