Українці зможуть онлайн відслідковувати черги на прикордонних пунктах пропуску

Держприкордонслужба запустила сервіс з інформацією про завантаженість пунктів пропуску на українських кордонах

Про це повідомляє пресс-служба ДПСУ.

На інтерактивній карті http://dpsu.gov.ua/ua/map/ позначені пункти пропуску, різними кольорами позначається стан їхньої завантаженості на виїзд з України. Інформацію на карті оновлюють кожні 3 години.

"Натискаючи позначку пункту пропуску громадяни мають змогу дізнатися про час його роботи, кількість легкових і вантажних авто перед пунктом пропуску, а також швидкість оформлення легкових автомобілів в годину. Окремі пункти пропуску також доповнені зображенням з камер відеоспостереження", - повідомили прикордонники.

Ящо час очікування становить не більше однієї години, то значок пункту пропуску позначений зеленим кольором. Синій колір на інтерактивній карті позначає середній стан завантаженості, де час очікування транспортного засобу - до 2-х годин. Якщо завантаженість висока і час очікування автомобілів складає більше 2-х годин, пункт пропуску позначається червоним кольором.

"Використовуючи оновлений сервіс, люди зможуть ефективно планувати поїздки за кордон, а враховуючи надану інформацію - вибирати оптимальні маршрути руху", - підсумували в ДПСУ.