На Дніпропетровщині викрили банду озброєних наркоманів-грабіжників

Правоохоронці Дніпропетровщині спіймали двох і встановили особи решти членів банди, що грабували жителів Новомосковська

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Грабіжники скоювали розбійні напади на квартири місцевих жителів, жорстоко били господарів та виносили всі цінні речі. Також бандити були причетні до угонів автомобілів.

Так, 5 січня 2017 року розбійники скоїли розбійний напад на родину місцевих жителів. Близько 5:00 ранку 34-річна жінка відчинила двері малознайомому чоловіку, після чого до квартири увірвалося ще троє молодиків. Вони почали бити жінку та її співмешканця, погрожуючи обрізом мисливської рушниці, та вимагали віддати все цінне. До кімнати забігла 14-річна донька потерпілої, яка почала плакати та благати нападників припинити знущання над рідними, однак бандити ні на що не реагували. Поки двоє негідників били господарів, інші почали виносити з квартири все цінне. Вже коли бандити залишили квартиру, потерпілі викликали швидку допомогу. Грабіжники забрали ювелірні вироби, мобільні телефони, побутову техніку та інше майно на понад 46 тис. грн.

2 лютого двоє членів банди, які наразі затримані, погрожуючи обрізом власнику автомобіля Hyundai Tucson, заволоділи його транспортним засобом і забрали у чоловіка мобільний телефон і гаманець.

8 лютого правоохоронцями було затримано одного з членів злочинного угрупування, 28-річного жителя Новомосковська. Чоловік забарикадувався в одній із квартир п’ятиповерхівки та погрожував висадити у повітря усіх, хто намагатиметься проникнути до нього в житло. Також затримали іншого підозрюваного – 23-річного молодика, який раніше неодноразово потрапляв у коло зору правоохоронців через бійки та хуліганські дії.

Під час обшуків поліцейські виявили обріз з патронами, гранату Ф-1 із запалом, 2 пістолети з патронами, камуфльований одяг, бронежилет, ювелірні вироби, марихуану та метамфетамін, 300 г тротилу. Всі бандити підтримували тісні стосунки, спільно виготовляли та вживали наркотичні засоби, планували та скоювали злочини.