Поліція - це вам не внутрішні війська Януковича, - Аваков просить довіряти правоохоронцям

Правоохоронні органи об'єктивно оцінюють ситуацію під час проведення масових заходів і здійснюють адекватні заходи безпеки

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-центр Міністерства.

Він прокоментував заяви з приводу того, що українці незадоволені встановленням надмірних заходів безпеки під час проведення заходів з нагоди роковин подій на Майдані.

"Мені теж це не подобається і здається, що це псує зовнішній вигляд. Однак такими заходами ми намагаємося захистити людей від небезпеки. І я вважаю, що ми робимо правильно", - наголосив Аваков.

Таким чином, за його словами, правоохоронні органи щодня відстежують ситуацію і готуються до забезпечення безпеки громадян під час запланованого масового мітингу біля Верховної Ради і Маршу правих. 

"Ми до цього готові. Вже обговорили з організаторами питання безпеки. Будемо її забезпечувати. Але і на організаторів покладаємо відповідальність", - пояснив Аваков.

Він також прокоментував побоювання щодо ймовірності перевищення повноважень правоохоронцями.

"Немає підстав хвилюватися, що ми втратимо над собою контроль. У нас в країні більше немає "внутрішніх військ Януковича" і "міліції Захарченка". У нас все гаразд з усвідомленням і з оцінкою ситуації. У поліції і гвардії зовсім інші люди на місцях. І я пропоную кожному це зрозуміти", - підсумував Аваков.