Порошенко просить ЄС посилити санкції через визнання Путіним паспортів бойовиків

Визнання Росією "документів" терористів з окупованих територій Донбасу є порушенням Мінських угод та є серйозним аргументом для посилення антиросійських санкцій

Про це заявив президент Петро Порошенко під час зустрічі з комісаром ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління в кризових ситуаціях Хрістосом Стиліанідесом, повідомляє прес-центр адміністрації очільника держави.

Він зазначив, що останнім часом спостерігається все більше порушень Мінських домовленостей з боку Росії, при цьому це стосується не лише обстрілів українських військових на Донбасі, але й визнання фейкових документів "ДНР/ЛНР".

"З точки зору міжнародного права це вже є елементом визнання цих незаконних формувань і, де-факто, відмови від Мінського процесу, оскільки ці кроки є несумісними з імплементацією Мінських домовленостей. Вважаємо, що це надзвичайно тривожне явище і воно потребує рішучих дій аж до посилення санкцій", - наголосив Порошенко.

Тим часом Стиліанідес, який напередодні відвідував Майорськ, підтвердив, що ЄвроСоюз підтримує Україну та намагається робити все, щоб змусити Росію виконувати Мінські угоди.