"Народний фронт" вимагає припинити торгівлю з бойовиками "ЛНР/ДНР"

Уряд України повинен ухвалити рішення щодо заборони торгівлі з окупованими територіями Донецької та Луганської областей

Про це під час засідання Верховної Ради заявив очільник франкції "Народний фронт" Максим Бурбак, повідомляє Еспресо.TV.

"У терміновому порядку уряд має заборонити торгівлю з окупованими територіями Донецької та Луганської областей, затвердивши вичерпний перелік товарів і предметів, які можна ввозити через лінію розмежування по обидва боки", - наголосив він.

Бурбак зазначив, що повинно йтися про товари, які було закуплено чи продано підприємствами, зареєстрованими на території України, які, відповідно, сплачують податки до держбюджету. Такі заходи необхідні для недопущення зростання цін та тарифів, зупинки роботи підприємств та тиску на валютний курс.

"Уряд має розробити й втілити на підставі рішення РНБО комплекс заходів з диверсифікації джерел постачання вугілля та інших ресурсів. На першом етапі необхідно досягти покриття 30% від загальної потреби у антрацитовому вугіллі з джерел поза межами Росії та окупованих територій", - зауважив Бурбак.

Таким чином, за його словами, повинні бути сформовані резерви палива, а також альтернативні ЛЕП для територій, які зараз отримують електрику з непідконтрольних територій. Понад те, слід розробити та забезпечити реалізацію програми розбудови нових енергоблоків та реконструкції існуючих енергоблоків ТЕС, де використовується антрацитове вугілля, щоб вони могли працювати з вугіллям газової групи.

"Необхідно ухвалити принципове рішення щодо енергетичної незалежності України від Росії та фейкових республік Донбасу. Президент повинен представити та затвердити у парламенті план звільнення Криму та Донбасу, частиною якого повинен бути порядок відносин з окупованими територіями", - підсумував Бурбак.