Розпочався мітинг УКРОПу на підтримку повної економічної блокади окупованих районів Донбасу

Сьогодні під Верховною Радою проходить багатотисячний мітинг "Українського об’єднання патріотів – УКРОП проти торгівлі з тимчасово окупованими територіями Донбасу

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Учасники вимагають від парламенту включити до порядку денного та розглянути проект постанови про створення Тимчасової слідчої комісії, яка перевірить торгівлю України з непідконтрольними районами Донецької та Луганської областей. Також мітингувальники наполягають на якнайшвидшому ухваленні законопроекту про статус окупованих територій, який покладе край економічним взаєминам Києва з окупантами.  Судячи з плакатів учасників протесту, люди з'їхалися сюди з усієї України, щоб висловити своє невдоволення торгівлею з бойовиками Донбасу. 

Голова київської міської організації партії "УКРОП" Дмитро Сіманський зауважив, що перед будівлею українського парламенту дійсно зібралися люди з усіх областей держави.
"Всіх нас об'єднала одна проста вимога: припиніть торгівлю з окупантами, віддайте наших полонених хлопців. Зробіть так, щоб торгувати з терористами було неможливо", - наголосив він.
Сіманський висловив сподівання, що до акції протесту долучаться ще більше людей. 

"Ми постійно наголошуємо, що наш мітинг - мирний, що єдина його мета - це забезпечити голосування у Верховній Раді законопроекту "Про тимчасово окуповані території", і ми також вимагаємо створення тимчасової слідчої комісії, яка буде розслідувати факти незаконного збагачення на торгівлі з терористами", - підсумував він.

Тим часом правоохоронці також підготувалися до цього мітингу, зокрема присутні представники Нацгвардії.
Мітинг розпочався з хвилини мовчання на знак пам’яті про героїв Небесної сотні.

Світлини Євгенії Кравчук