У Росії пояснили, для чого країні ядерна зброя

Зараз у Росії йде масштабне оснащення ракетних військ стратегічного призначення сучасними ракетними комплексами, а на флот надходять атомні човни, які не мають аналогів у світі

Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу в ході лекції в Московському державному інституті міжнародних відносин, передає УНІАН.

Він відзначив, що зараз військова сила стає головним інструментом вирішення міжнародних проблем.Тому в Росії йде масштабне оснащення ракетних військ стратегічного призначення сучасними ракетними комплексами.

На флот надходять нові атомні підводні човни з балістичними і крилатими ракетами, які не мають аналогів в світі. Активно модернізуються літаки стратегічної авіації Ту-160 і Ту-95МС.

"Це дозволить до кінця 2020 року довести оснащеність стратегічних ядерних сил сучасним озброєнням в цілому до 90%, а ракетних військ стратегічного призначення - до 62%. Упевнений, що це відіб'є бажання у будь-якого потенційного агресора зазіхнути на безпеку нашої країни", - додав він.

Також Шойгу зауважив, що серйозним чинником є ​​загроза міжнародного тероризму і додав, що все частіше екстремістами для поширення своїх ідей і вербування нових членів терористичних угруповань використовується інформаційний простір.

"У цих умовах необхідно об'єднувати зусилля державних і громадських інститутів для просування і захисту національних інтересів, зміцнення оборони нашої країни. Безумовним пріоритетом на цьому напрямку для нас залишається розвиток стратегічних ядерних сил. Наявність у Росії ядерної зброї забезпечує гарантоване стримування агресії проти неї з боку будь-якого іноземної держави", - сказав він.