Білорусь впускатиме за "паспортами "ДНР" і "ЛНР" вибірково

Рішення про допуск у Білорусь людей за документами "ДНР" і "ЛНР" буде прийматися в "індивідуальному порядку, залежно від життєвої ситуації"

Про це заявили в МВС Білорусі, повідомляє ВВС.

"ДНР" і "ЛНР" є невизнаними територіальними утвореннями, в зв'язку з чим документи, видані відповідними органами "ДНР" і "ЛНР", також є недійсними на території Республіки Білорусь", - йдеться у відповіді на запит ВВС за підписом голови управління інформації МВС Білорусі Костянтина Шалькевича.

У той же час, за його словами, більшість людей, які приїжджають до Білорусі з такими документами, підпадають під президентський указ від серпня 2014 року "Про перебування громадян України в Республіці Білорусь". Він звільняє переселенців від надання деяких документів, необхідних для влаштування в школу дітей і одержання допомоги, якщо ці документи "не можуть бути надані з об'єктивних причин".

Тож, як каже Шалькевич, при в'їзді до Білорусі з території Росії людей з документами "ДНР" і "ЛНР" спочатку проводиться ідентифікація особи, а потім, "в індивідуальному порядку, залежно від життєвої ситуації", приймається рішення про допуск на територію країни.

На початку тижня представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський заявив, що правила в'їзду до Білорусі для людей з документами псевдореспублік Донбасу не зміняться після офіційного визнання цих документів Росією.