Клімкін пояснив, як Росія знищує світову систему безпеки

Росія хоче зруйнувати європейську і трансатлантичну єдність як основу світової системи безпеки, використовуючи агресію проти України

Про це під час відкритих дебатів з проблематики конфліктів у Європі у Раді Безпеки ООН заявив міністр зовнішніх справ Павло Клімкін, повідомляє прес-центр урядового порталу. 

Він зазначив, що події останнього десятиріччя продемонстрували, що світ не може й надалі нехтувати уроками конфліктів у Європі. Таким чином Радбез ООН повинен привертати ще більше уваги до питань європейської безпеки.

За словами Клімкіна, спільною рисою усіх невирішених конфліктів у Європі є саме те, що Росія бере у них активну участь та використовує їх у власних геополітичних інтересах.  

"Якщо агресії не протидіяти, то кожен "заморожений" конфлікт стане активним, а агресор продовжить створювати нові загрози та виклики стабільності”, - наголосив Клімкін.

Він нагадав, що коли країна-агресор почала конфлікт в Україні три роки тому, вона грубо порушила Будапештський меморандум 1994 року.

"Такі дії призвели до того, що європейська система безпеки, яка вважалася однією з найбільш стабільних, тепер під загрозою", - підсумував Клімкін.