Компанія Huawei відкриє у Києві науково-дослідний центр

До кінця 2017 року китайська компанія Huawei планує відкрити у Києві науково-дослідницький центр

Про це йшлося на зустрічі міністра Степана Кубіва та представника Huawei Лю Хонджюн, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Лю Хонджюн відзначив значний потенціал України у сфері розвитку цифрових проектів та технологій. За його словами, країна може здійснити цифровий стрибоку у використанні digital можливостей. Але для цього треба провести нормативну базу у відповідність з міжнародними нормами, развивати технології - якнаскоріші запустити  4G.

"Компанія Huawei має значний досвід запровадження цифрових технологій і ми хочемо співпрацювати з Україною, бо тут великий потенціал. Це можуть бути хмарні рішення для медицини, електронного урядування, безпеки міст, ЖКГ (проекти "Розумний дім") та інших", - наголосив Лю Хонджюн.

Представники Huawei відзначили, що першочерговими кроками на шляху до цифрового прориву вважають роботу з підвищення ефективності використання радіочастот, впровадження ліцензії на зв’язок четвертого покоління, спрощення дозвільних процедур для використання мікро- та піко-базових станцій, що широко застосовуються у ЄС.

Зі свого боку компанія має наміри до кінця 2017 року відкрити у Києві науково-дослідницький центр.