Надзвичайний стан в енергетиці може зберегтись до кінця року

Надзвичайний стан в енергетиці, що запроваджений 17 лютого 2017 року через блокування поставок вугілля антрацитової групи з непідконтрольних територій може бути продовжений до кінця цього року

Про це повідомляє Володимир Кістіон, віце-прем'єр України, на сторінці у Facebook.

Зокрема за його словами, кількість виробленої електроенергії в Україні знаходиться в рамках планових показників. За 21 день лютого було вироблено 10,7 млрд кВтг. Ситуація тримається на рівні норми завдяки атомній енергетиці та гідроенергетиці, що перевищують планові показники. Теплова генерація, за його словами, поки відстає. Запаси вугілля на складах складають близько 1,6 млн тонн.

Крім того, Кістіон зазначив, що варто розробити три варіанти плану розвитку подій стосовно надзвичайного стану в енергетиці: до квітня, вересня та кінця року.

"За попередніми прогнозами, запасів антрациту має вистачити на 40-50 днів. І за цей час ми маємо оперативно опрацювати питання імпорту антрациту. До п’ятниці Міненерговугілля разом з НКРЕКП мають прорахувати три варіанти розвитку подій: завершення дії надзвичайних заходів до квітня, до вересня і до кінця року. Відповідно, будуть запропоновані три варіанти закупівлі антрациту за кордоном, прораховано вплив імпорту вугілля на ціну електроенергії та алгоритм подальшої роботи енергосистеми", - повідомив він.