Рада підтримала постанову про парламентські слухання щодо захисту дітей в Україні

Рада підтримала Проект Постанови № 5523 про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Права дитини в Україні: забезпечення, дотримання, захист"

За відповідне рішення проголосував 231 народний депутат, передає Еспресо.TV.

Голова комітету молодіжної політики та спорту, Артур Палатний, представляючи проект парламентських слухань наголосив, що в нашій державі в минулому році було багато випадків домашнього насильства і тому ці слухання дуже важливі для забезпечення захисту дітей.

"За результатами парламентських слухань минулого року дуже чітко визначено збереження педіатрії, обов'язкове створення державних програм, які направлені на захист і збереження здоров'я дітей нашої держави. Також в цій резолюції чітко визначено обов'язок Міністерства охорони здоров'я сформувати ті програми, які можуть бути ініціативами для органів місцевого самоврядування щодо захисту прав дітей та охорони здоров'я", - повідомила Ірина Сисоєнко народний депутат від "Самопомочі".

Окрім цього вона підкреслила, що в порядку денному мають з'явитись не тільки пропозиції щодо парламентських слухань, а й законопроекти, які стосуються саме прийняття і змін до законів України про систему охорони здоров'я.

На парламентських слуханнях буде обговорюватись забезпечення захисту дітей та створення ініціатив зі збереження їх здоров'я.