Російський опозиціонер, учасник Євромайдану отримав статус біженця в Україні

Російський опозиціонер та учасник Євромайдану Сергій Анісіфоров домігся від суду рішення про видачу йому статусу біженця

 

Про це повідомляє Громадське із посиланням на засновника проекту з допомоги російським біженцям в Україні EmigRussia Григорія Фролова.

За його словами, Одеський окружний апеляційний суд зобов'язав Державну міграційну службу України видати Анісіфорову статус біженця.

Зазначається, що Анісіфоров понад два роки перебував у процесі судової тяганини з міграційною службою, яка тричі відмовляла йому в статусі. Міграційна служба відмовлялася збирати достовірну інформацію про країну походження і обставини особистої історії Анісіфорова і не знаходила загрози для нього в Росії.

Зазначається також, що міграційна служба у своїх матеріалах, що обґрунтовують рішення про відмову, вказувала, що ув'язнення українського режисера Олега Сенцова в Росії є не політичним, а пов'язаним з тим, що він нібито був активістом "Правого сектору".

Анісіфоров побоювався кримінального переслідування з боку російської влади через те, що був активним учасником протестів на Майдані 2013-2014 років.

Він заявляв, що  в Росії йому неодноразово погрожували, у тому числі особисто депутат Держдуми РФ Віталій Мілонов.