В "Укренерго" повідомили, до якого числа не буде аварійних відключень електрики

Наявні запаси палива дозволяють енергосистемі України стабільно працювати без аварійних відключень до 20 березня

Про це повідомляє НЕК "Укренерго" на своїй сторінці у Facebook.

Для економії палива, зменшується кількість блоків ТЕС, що працюють на антрацитовому вугіллі, та величину "гарячого резерву" на діючих ТЕС та збільшується частка виробництва електроенергії атомними електростанціями.

Водночас віце-прем’єр Володимир Кістіон після  чергової "енергетичної" наради повідомив, що загальна кількість виробленої електроенергії в Україні поки в рамках планових показників.

"Нас стабільно рятує "атомка" і гідроенергетика, які перевищують планові показники. Теплова генерація прогнозовано відстає. Загальні запаси вугілля на складах – близько 1,6 млн тонн", - зазначив він.

За попередніми прогнозами, запасів антрациту має вистачити на 40-50 днів.

"За цей час ми маємо оперативно опрацювати питання імпорту антрациту. До п’ятниці Міненерговугілля разом з НКРЕКП (Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг – ред. ) мають прорахувати три варіанти розвитку подій: завершення дії надзвичайних заходів до квітня, до вересня і до кінця року. Відповідно, будуть запропоновані три варіанти закупівлі антрациту за кордоном, прораховано вплив імпорту вугілля на ціну електроенергії та алгоритм подальшої роботи енергосистеми", – повідомив Кістіон.