Через блокування на Донбасі може постраждати обороноздатність сил АТО, - Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що продовження блокади торгівлі на лінії розмежування на Донбасі може привести до погіршення обороноздатності України

Відеозвернення до блокувальників він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Блокування ставить під загрозу металургійний комплекс країни, який є одним з флагманів економічного зростання і у якому працюють понад 300 тис. українців. Але метал це не тільки економіка, це ще і наша обороноздатність. Не буде вугілля - не буде металу, не буде металу - не буде броні, не буде броні - не буде танків", - сказав Гройсман.

Гройсман додав, що металургія грає істотну роль в економіці країни і проблеми в галузі можуть призвести до серйозних соціально-економічних наслідків.

"Якщо зупиниться українська металургія, яка формує 12% ВВП і 20% валютної виручки в країні, це підірве курс національної валюти, в перспективі зупиниться комплекс, в якому працює близько 300 тис. чоловік. А це - і відрахування до місцевих бюджетів, і заробітна плата людей. Це може привести до дуже сильних руйнівних наслідків", - сказав глава Кабміну.

Він наголосив, що в такому сценарії розвитку подій зацікавлені "вороги України, в тому числі і зовнішні".

Гройсман також додав, що готовий до діалогу з учасниками акції, щоб забезпечити контроль за транспортуванням товарів.