Людина, яка назвалась Лещенком, шантажувала Манафорта, - ЗМІ

Дочка Пола Манафорта, керівника президентської кампанії Дональда Трампа, отримувала повідомлення від людини, що назвалася депутатом Сергієм Лещенком, із погрозами оприлюднити компромат на її батька

Про це повідомляє Politico.

"Заявлений кіберзлам смартфону дочки політичного консультанта Пола Манафорта дозволяє припустити, що він став жертвою спроби шантажу в час, коли працював у якості голови президентської кампанії Дональда Трампа минулого літа", - пише видання.

Повідомлення з iPhone дочки Манафорта включають в себе повідомлення "від нібито члена українського парламенту на ім'я Сергій Лещенко", який начебто спробував сконтактуватися з її батьком, заявивши, що має політичний компромат як на Манафорта, так і на Трампа. У тому числі, в записах йдеться про наявність "неспростовних" доказів фінансових зв'язків Манафорта з екс-президентом України Віктором Януковичем.

"Беручи до уваги всі факти й докази, які є в моєму розпорядженні та до можливого прийняття рішення про те, чи передавати це НАБУ або ФБР, я хотів би дізнатися вашу думку з цього питання і, можливо, пропозиції, які зможуть переконати мене не робити цього", - наводиться в тексті частина записів з підписом "Сергій".

Сам Лещенко спростував Politico будь-яку свою причетність до цих повідомлень.

"Я ніколи не писав жодних листів або повідомлень Манафорту чи його сім'ї. Я не знаю їх контактних даних", - цитує газета слова народного депутата.

Він також додав, що не має нічого спільного з адресою електронної пошти, з якої були відправлені тексти. На пості у Facebook Лещенко написав, що "листування з дочкою Манафорта є явною підробкою".

Водночас, сам Манафорт підтвердив справжність текстів з телефону його дочки, пише газета. Він також додав, що, перш, ніж тексти були відправлені його дочці, він сам отримав подібні тексти з тієї ж адреси.

Повідомлення зі зламаного смартфону дочки Манафорта з'явилися в момент підвищеного інтересу американського суспільства до зв'язків оточення Трампа з російською стороною, в тому числі під час президентської кампанії у Сполучених Штатах.