На Донеччині судитимуть редактора за сепаратистську пропаганду в газеті

61-річного редактора газети "Дружківський робочий" у місті Дружківка Донецької області судитимуть за заклики до підтримки сепаратистів Донбасу на сторінках видання

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Зазначається, що в період квітня-червня 2014 р.чоловік займав посаду головного редактора газети "Дружківський робочий" комунального підприємства "Медіа-центр" Дружківської міської ради.

Головний редактор звинувачується в тому, що в одному з номерів місцевої газети розмістив матеріали пропагандистсько-агітаційного характеру про проведення референдуму на території Донецької області з метою визнання "Донецької народної республіки", які були адресовані та в доступі читачам газети "Дружківський робочий".

Чоловікові інкримінують ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі) Кримінального кодексу України.

Оскільки людина переховується від слідства за межами України, прокуратура Донецької області вийшла до суду з клопотанням про проведення спеціального (заочного) досудового розслідування щодо колишнього головного редактора газети "Дружківський робочий".