Німецький високопосадовець через пожертвування "Фонду Кличко" вилетів із посади

Голова правління німецького енергетичного концерну EWE Маттіас Брюкманн зробив пожертву в розмірі 253 тис. євро до "Фонду Кличко", через що його звільнили з посади

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Наглядова рада ухвалила рішення одноголосно, базуючись на висновках аудиторської компанії, через "значну кількість грубих посадових зловживань". 

У звіті аудиторської компанії йдеться, зокрема, що на переказ коштів до "Фонду Кличко" в такому обсязі керівнику правління потрібна була згода фінансового та аудиторського комітету наглядової ради.

Брюкманн визнав помилку при переказі коштів ще на початку лютого. Він заявив, що відшкодує кошти компанії з власної кишені, аби "підприємство не потерпало через особисту помилку". Попри це, його все одно було звільнено. Захист менеджера заявив, що оскаржить це рішення наглядової ради.

Маттіаса Брюкманна та Володимира Кличка вважають добрими знайомими. ЗМІ повідомляють, що Брюкманн очікував від Володимира Кличка візиту до Ольденбурга, де базується компанія, однак у Klitschko Management Group заявили, що такий візит не планувався, а пожертва не була прив'язана до жодних умов.

EWE є п'ятим за обсягами продажів енергопостачальним концерном Німеччини. "Фонд Кличко", заснований братами Кличками, займається переважно підтримкою дитячого спорту в Україні.