Під ширмою "блокування" Семенченко відкрив канал вугіллю терористів, - журналіст

Так звані блокадники Донбасу залишили відкритим залізничне сполучення з шахтою "Жданівська", що контролюється терористами "ДНР": в умовах безладу цим сполученням активно пішла контрабанда на експорт

Про це повідомив журналіст Андрій Дзиндзя на сторінці свого блогу.

"Залишилось відкритим залізничне сполучення з шахтою, що контролюється терористами. В умовах безладу під шумок блокади цим сполученням активно пішла контрабанда. До того ж на експорт! Власне заради цього і влаштоване шоу під цинічною назвою "Блокада", - повідомив журналіст

Мова йде про залізничний шлях на Красний Лиман, що проходить через Єнакієве.

Зараз цим каналом пішло вугілля з шахти "Жданівська", яку контролюють терористи "ДНР". Зокрема, нею керував Руслан Дубовський, міністр "ДНР" з вуглепрому.

"Зауважу, пішло на експорт, а не на потреби української енергетики", - наголосив журналіст.

"Вагони зі "Жданівської" знову пішли. Нічне чергування біля відкритого сполучення підтвердило усі підозри — цей шлях знову використовується для транспортування вугілля з ОРДЛО на територію України. На відео зафіксовано рух вантажного потягу з вугіллям у напрямку Єнакієве — Красний Лиман біля Попасної", - повідомив Дзиндзя.

(На схемі видно ключові точки сполучення. В районі станції Нижньокринка знаходиться шахта "Жданівська", у районі Світлодарська шлях виходить на підконтрольну Україні територію, а блокпост Семенченка стоїть вище Попасної і не перекриває залізничного сполучення).