Рада не відновила повноваження Податкової міліції

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект № 0940 "про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування спадщини)"

За відповідний проект закону віддали голоси 278 народних депутатів, при цьому усі поправки було відхилено, повідомляє Еспресо.TV.

Таким чином ці зміни до законодавства дозволяють звільнити від сплати податку на доходи фізичних осіб при оформленні спадщини не лише спадкоємців першої черги споріднення, а й другої черги споріднення.

Понад те, спадкоємці не будуть проходити оцінку успадкованого майна.

"Ухвалення запропонованих змін дозволить покращити соціально-економічну ситуацію в країні, а особливо в сільській місцевості, оскільки завдяки його прийняттю буде знижений тягар по сплаті податку та інших обов’язкових платежів при оформленні спадщини спадкоємцями не тільки першого, а й другого ступеня споріднення", - йдеться у тексті пояснювальної записки.

Тим часом, в результаті того, що народні обранці вирішили не підтримувати поправки до законопроекту стосовно Податкової поліції, які були внесені до документу, роботу Податкової міліції поки відновлено не буде.