Южаніна пояснила, чому не варто ліквідовувати податкову міліцію

У разі ліквідації податкової міліції наразі немає достатньо компетентного органу, який перебрав би на себе її повноваження

Про це заявила народний депутат від БПП голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, передає Еспресо.TV.

"У Мінфіні немає жодного підрозділу, який розумівся б у цих справах і працював з економічними злочинами. Міністр фінансів не надав жодної відповіді щодо функцій нового органу. У розслідуванні знаходиться більше 100 тис. справ. Вони будуть відкладені, передані, скоріше за все, до Нацполіції, яка не має спеціалізації в боротьбі із зловживаннями в оподаткуванні", - сказала депутат.

Южаніна також наголосила, що 70% працівників податкової міліції - колишні бійці АТО.

"Там працює до 6 тис. людей, у них є сім'ї, ми не можемо їх викидати на вулицю. 70% працівників податкової міліції - учасники АТО. Ми не маємо права їх звільнити", - додала нардеп.

За словами Южаніної, додатково внесені 2 поправки до законопроекту про "Спадщину" були внесені заради виправлення технічної помилки, зробленої раніше. "За змістом ми не додали нічого нового", - пояснила вона.

Крім того, нардеп пояснила, як поправки щодо повноважень Податкової міліції потрапили до законопроекту "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування спадщини)".

"Ці поправки потрапили до закону про спадщину, тому що це єдиний закон, який був готовий до другого читання. Коли в грудні голосували про ліквідацію податкової міліції, зал голосував, що ліквідується податкова міліція з моменту створення новго органу", - пояснила вона.